Maak de sjalotten schoon en snijd ze in plakjes. Bak de sjalotten zonder te kleuren samen met de knoflook in de olijfolie gaar en breng ze op smaak met peper en Herbamare. Leg deze sjalotten in een vuurvaste schaal. Snijd de curgettes en de tomaten in dunne plakjes van ca. 2 mm dik, leg deze plakjes om en om dakpansgewijs op de sjalotten. Bestrooi de courgettes en tomaten met peper en Herbamare en strooi de Provencaalse kruiden erover en enkele druppels olijfolie. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van ca. 220 graden C. gedurende 8 a 10 minuten. Beboter een grote schaal, strooi hierop enkele verse tijmblaadejs en een ragfijn gesneden sjalot en 2 a 3 eetlepels visfumet. Doe wat peper en Herbamare over de tongen, wentel ze aan een zijde door de olijfolie, vervolgens door de mie de pain, leg ze met de gepaneerde zijde boven op de schaal. Warm de oven voor op 220 graden C. en zet de gril aan. Plaats de tond onder de gril gedurende 4 a 5 minuten. De tongen zullen nu een goudbruin korstje krijgen. Maak ondertussen de saus af door de visfumet met de tijm te laten inkomen tot ca. 1 dl. overblijft. Klop voor het serveren 1/2 dl. licht geslagen room door de suas waardoor deze licht en luchtig wordt, breng de suas op smaak met peper, Herbamare en citroensap. Verdeel de suas over de voorverwarmde borden en leg hier de tond in. Serveer als garnituur de overschoten van tomaat en courgettes erbij.
Zeetong Met Groenten Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl