Sorbet Van Mosselen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De mosselen goed spoelen in stromend water. In een brede pan de mosselen laten openen op een zacht vuur met de room en de kruiden. De mosselen uitscheppen met een schuimspaan en ze boven de pan laten uitlekken. De mosselen van de schalen ontdoen en de mooiste schalen bewaren. Het kookvocht zeven. De mosselen met het kookvocht mixen tot een homogene creme, vervolgens nog ongeveer 8 minuten laten koken op een zacht vuur onder goed roeren. Bijkruiden naar smaak. Na volledige afkoeling tot ijs draaien in de ijsmachine.

Sorbet Van Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept