Voor de hangop: Leg een, goed uitgespoelde, theedoek in een bolzeef en hang dit boven een pan of schaal. Giet de yoghurt in de doek en zet het geheel in de koelkast. Laat 24 uur uithangen. Schraap het vanillestokje uit boven de room. Sla de room, vanille en suiker lobbig. Meng dit met de uitgehangen yoghurt (de hangop). Voor de aardbeiencoulis: Doe 1 doosje aardbeien met een lepel basterdsuiker in de blender en blend tot een gladde saus. Neem 4 grote wijnglazen. Lepel het schoongemaakte fruit daarin. Kruimel er per glas 2 kletskoppen over en lepel er tot 2/3 van het glas de hangop op. Giet er wat van de coulis op. Roer heel licht met behulp van de achterkant van een lange lepel door de massa (1 1/2 keer draaien, niet meer!).
Hangop Van (bulgaarse) Joghurt is een recept van Smulweb.nl