Hangop Van (bulgaarse) Joghurt

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de hangop: Leg een, goed uitgespoelde, theedoek in een bolzeef en hang dit boven een pan of schaal. Giet de yoghurt in de doek en zet het geheel in de koelkast. Laat 24 uur uithangen. Schraap het vanillestokje uit boven de room. Sla de room, vanille en suiker lobbig. Meng dit met de uitgehangen yoghurt (de hangop). Voor de aardbeiencoulis: Doe 1 doosje aardbeien met een lepel basterdsuiker in de blender en blend tot een gladde saus. Neem 4 grote wijnglazen. Lepel het schoongemaakte fruit daarin. Kruimel er per glas 2 kletskoppen over en lepel er tot 2/3 van het glas de hangop op. Giet er wat van de coulis op. Roer heel licht met behulp van de achterkant van een lange lepel door de massa (1 1/2 keer draaien, niet meer!).

Hangop Van (bulgaarse) Joghurt is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Joghurt-terrine
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Joghurt Met Mango
0-10 min -
Bekijk recept
Semifreddo Van Joghurt En Limoen.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Joghurt Citroen Sorbet
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Bietensalade met haring
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hangop met sesamkaramel en peer
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Hangop, muesli en appelchips
15 min
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept