Citrussorbet

6
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de schil van de sinaasappels en limoenen met een rasp en giet er het hete water over. Laat dit afkoelen.
  • 2 Pers de sinaasappels en de limoenen uit en plaats het sap in de koelkast.
  • 3 Meng de suiker met het koude water en breng dit aan de kook. Laat het suikerstroopje 1 tot 2 minuten zachtjes koken.
  • 4 Giet het water van de rasp door een zeefje bij de stroop (rasp er niet bij) en voeg ook de munt en vruchtensap toe. Roer het geheel goed door elkaar. Dek de schaal af en plaats deze in de vriezer gedurende 1 uur.
  • 5 Doe het sapmengsel in een keukenmachine en voeg de eiwitten toe. Meng de eiwitten goed door het mengsel. Schep het mengsel daarna over in een diepvriesdoos en plaats deze enkele uren terug in de vriezer.

Citrussorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Citrussorbet
Bekijk recept
Citrussorbet
Bekijk recept
Rozensorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Citrussorbet Met Campari
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Citrussorbet
Bekijk recept
Citrussorbet
Bekijk recept
Rozensorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Citrussorbet Met Campari
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept