In een steelpan suiker en 3 dl water doen. Aan de kook brengen en al roerende suiker laten oplossen. Suikerstroop ca. 1 minuut doorkoken. Van het vuur nemen en laten afkoelen. Tot gebruik afgekoelde suikerstroop in koelkast bewaren. Aardbeien door een fijne zeef wrijven of in de keukenmachine pureren. Suikerstroop door de aardbeienpuree roeren. Overdoen in de voorgekoelde kunststof kom. Terugzetten in de diepvries. Ieder half uur sorbetijs uit de diepvries halen en met een garde goed doorkloppen. Dit voorkomt de vorming van grote ijskristallen en maakt de sorbet mooi glad. Doorkloppen en elk half uur blijven herhalen tot sorbetijs bijna bevroren is. In nog ca. 1.3/4 uur sorbetijs goed laten doorvriezen. Half uur voor gebruik sorbetijs van de diepvries in de koelkast zetten. Ijscoupes of schaaltjes in de diepvries zetten om ze door en door koud te laten worden. Rest van aardbeien wassen en schoonmaken. Kiwi dun schillen en in plakjes snijden. Met behulp van een lepel of een ijstang sorbetijs in de schaaltjes scheppen. Sorbetijs garneren met de aardbeien, plakje kiwi en een ijswafeltje.