Franse Uiensoep

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1Snij de uien overdwars in dunne plakken en druk ze tussen duim en vinger in ringen uit elkaar. 2 Smelt de margarine in de soeppan en fruit daarin, onder af en toe omscheppen, de uien met de knoflook goudgeel van kleur. 3 Schep de bloem door de uien en laat het mengsel op een laag pitje even gaar worden. 4 schenk als de bouillon koud is kleine hoeveelheden onder regelmatig roeren en als de bouillon warm is deze in een keer in de pan; roer tot de inhoud kookt en laat deze in de gesloten pan zacht door koken. 5 verwarm de oven of grill voor. leg de sneetjes brood op het rooster en maak er toast van. 6 Proef de soep en maak die pittig van smaak met zout, peper en aroma. 7 meng door de geraspte kaas het chilipoeder of de cayennepeper. Strooi 3/4 van de kaas vervolgens over de toastjes en zet ze terug in de oven tot de kaas gesmolten is. 8 Schep de soep in een soepterrine of direct in de koppen. leg er de kaas-toastjes op en besrooi de soep met de rest van de kaas. Direct serveren, maar pas op met eten.

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept