1Snij de uien overdwars in dunne plakken en druk ze tussen duim en vinger in ringen uit elkaar. 2 Smelt de margarine in de soeppan en fruit daarin, onder af en toe omscheppen, de uien met de knoflook goudgeel van kleur. 3 Schep de bloem door de uien en laat het mengsel op een laag pitje even gaar worden. 4 schenk als de bouillon koud is kleine hoeveelheden onder regelmatig roeren en als de bouillon warm is deze in een keer in de pan; roer tot de inhoud kookt en laat deze in de gesloten pan zacht door koken. 5 verwarm de oven of grill voor. leg de sneetjes brood op het rooster en maak er toast van. 6 Proef de soep en maak die pittig van smaak met zout, peper en aroma. 7 meng door de geraspte kaas het chilipoeder of de cayennepeper. Strooi 3/4 van de kaas vervolgens over de toastjes en zet ze terug in de oven tot de kaas gesmolten is. 8 Schep de soep in een soepterrine of direct in de koppen. leg er de kaas-toastjes op en besrooi de soep met de rest van de kaas. Direct serveren, maar pas op met eten.