Warme Geitenkaas Op Toast Met Honingsaus

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de blaadjes sla en droog ze af. Rooster intussen in een droge koekepan het sesamzaad op een matig vuur in ca. 1 minuut lichtbruin. Strooi het in een diep bord. Snijd de geitenkaasjes horizontaal in 4 plakken. Rooster nu de sneetjes brood goudbruin en als je het helemaal ′mooi′ wilt hebben, snijd dan uit elk sneetje een rondje iets groter dan de kaasplakjes. Dit is echter niet per se noodzakelijk, het staat echter wel professioneel. Wentel de plakken geitenkaas voorzichtig door de sesamzaadjes en leg ze op de toast. Leg nu de toast met de geitenkaas op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200 ?C en bak ze ongeveer 10 minuten tot de kaas zacht is en bijna gaat smelten. Maak nu de honingsaus. Uiteraard mag dit ook eerder en kun je hem nu opwarmen. Maak wat bouillon met behulp van een tablet. Breng die aan de kook en bind de bouillon dan met aardappelmeel (die eerst oplossen in een beetje koud water en dan langzaam in de bouillon gieten) of met allesbinder (gewoon erin strooien). Met allesbinder wordt de bouillon wel minder helder. Laat de saus dan nog 5 minuten heel zachtjes koken, daar wordt ze helderder van. Daarna honing door de bouillon roeren. De hoeveelheid hangt van je smaak af maar het moet wel zoveel zijn dat je honing proeft. Ook de hoeveelheid bouillon hangt af van de hoeveelheid honingsaus die je lekker vindt. Een beetje experimenteren dus.

Warme Geitenkaas Op Toast Met Honingsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met soja-honingsaus
10 min Snack
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept