Neem de prei en snijd het groene blad er af. Snipper de prei fijn. Was de prei snippers in ruim water goed schoon. Kook vervolgens de snippers in zo?n 5 minuten beetgaar. Snijd in de tussentijd de ham in kleine blokjes. Giet de prei af. Verwarm de oven vast voor op 200 ?C. Neem de bloem en bestrooi het werkblad licht in. Neen de bladerdeegjes en leg deze op elkaar. Rol deze samen tot een deeg lap, zodat deze in de taartvorm past. Let wel inclusief de opstaande randen. Vet de taartvorm in met wat boter en leg het deeg er in. Snijd het overtollige deeg langs de randen er af. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, en verdeel wat kaas er over. Voeg de ham bij de prei en roer dit goed om. Verdeel dit over de bodem van de taart. Neem de eieren en klop deze met de room en wat zout en peper goed op. Schenk dit nu in de taart vorm, zorg er voor dat alles goed verdeelt is. Bestrooi de taart met de rest van de kaas. Bak de taart in de oven in zo?n 30 minuten mooi goudbruin.