Snijd de uien in dikke plakken. Druk de tartaartjes uit tot hamburgers. Wikkel om elke burger twee plakjes ontbijtspek. Vet het BBQ-rooster licht in met olie. Bestrijk de hamburgers en de uiplakken aan 1 kant met gesmolten boter, bestrooi ze met zout en peper en leg ze met de boterkant op de BBQ. Laat alles in ca. 4 min. bruin grillen. Bestrijk de andere zijden van het vlees en de uien met gesmolten boter en bestrooi weer met zout en peper. Keer alles met een spatel. Beleg de hamburgers met de plakjes kaas en dek ze losjes af met een dubbel stuk aluminiumfolie. Laat alles nog 3-4 minuten grillen. Bestrijk de snijkanten van de doorgesneden broodjes met de rest van de boter, leg ze met de boterkant op de BBQ en rooster ze in 2 min. tot ze gaan kleuren. Beleg elk broodje met een slablad, een hamburger, uiringen, plakjes zure bom, plakjes tomaat en sauzen naar smaak.
Barbecue, Cheeseburger Met Spek is een recept van Smulweb.nl