Lichtgebonden Mosterdsoep

4
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Roer met een garde de mosterd door de hete bouillon. Smelt de boter in een koekenpan en bak op een laag vuur gedurende enkele minuten de prei en de bleekselderij. Roer de groente af en toe om. Voeg de groente toe aan de bouillon. Bind nu de soep door er het ma?zenamengsel al roerend aan toe te voegen. Schep de soep in vuurvaste kommen met een middellijn niet groter dan 8 cm. Kwast de rand van de kom aan de buitenkant in met eierdooier. Leg de plakjes bladerdeeg op de soepkom en druk de overhangende rand van het deeg stevig tegen de ingesmeerde rand. Kwast deze deksel van bladerdeeg voorzichtig met een in de eierdooiers gedoopt kwastje in. Er mag geen gat in het deeg gemaakt worden. Bestrooi het deeg met een beetje sesamzaad. Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de kommen eruit als het bolstaande deeg een mooie goudgele kleur heeft. Serveer de soep onmiddellijk.

Lichtgebonden Mosterdsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept