Roer met een garde de mosterd door de hete bouillon. Smelt de boter in een koekenpan en bak op een laag vuur gedurende enkele minuten de prei en de bleekselderij. Roer de groente af en toe om. Voeg de groente toe aan de bouillon. Bind nu de soep door er het ma?zenamengsel al roerend aan toe te voegen. Schep de soep in vuurvaste kommen met een middellijn niet groter dan 8 cm. Kwast de rand van de kom aan de buitenkant in met eierdooier. Leg de plakjes bladerdeeg op de soepkom en druk de overhangende rand van het deeg stevig tegen de ingesmeerde rand. Kwast deze deksel van bladerdeeg voorzichtig met een in de eierdooiers gedoopt kwastje in. Er mag geen gat in het deeg gemaakt worden. Bestrooi het deeg met een beetje sesamzaad. Zet de kommen ongeveer 20 minuten in de oven. Haal de kommen eruit als het bolstaande deeg een mooie goudgele kleur heeft. Serveer de soep onmiddellijk.
Lichtgebonden Mosterdsoep is een recept van Smulweb.nl