Pompoensoep

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui. Snijd een prei in ringen en de pompoen met schil in kleine stukjes. Fruit de ui. Voeg de pompoen, prei, lavas en laurier toe en roerbak het even. Doe er daarna een scheutje water bij en laat het geheel gaar stoven. Schrap ondertussen de wortel schoon en schil de knolselderij. Rasp deze groente fijn tot garnituur. Snijd vervolgens de tweede prei in ragfijne ringen. Blancheer deze samen een minuut met de geraspte groente, laat ze in koud water schrikken en houd de groente apart voor later. Het pompoenmengsel kan nu worden gepureerd. Vergeet niet eerst het laurierblad te verwijderen! Voeg daarna de bouillon en koffieroom toe en laat de soep goed doorwarmen (niet koken). Vervolgens kunt u de soep opscheppen en versieren met de geblancheerde groente.

Pompoensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept