Snij de pompoen open en haal met een lepel de pitten en het zachte binnenste eruit. Boen de knolselderij schoon en schil het. Bewaar de mooie schillen. Snij de selderij in 1cm grote dobbelsteentjes en kook deze, net onderstaand in wat gezouten water beetgaar. Giet het kookwater af en vang het op. Vul het kookwater aan tot ca ? liter, voeg de pompoenafval en de selderij schillen, het laurierblad en de stelen van de groene kruiden toe en kook dit ca 20 minuten. Zeef de bouillon. Schil de pompoen . Smoor de ui op een matig vuur in de olie glazig (niet laten verkleuren) en voeg op het laatst de kerrie toe. Blus dit met de pompoenbouillon. Voeg nu de het vruchtvlees, het laurierblad en het zout toe en laat dit koken tot de pompoen moesgaar is (?15 minuten) Stamp de soep fijn met een pureestamper of pureer de soep. Verdun de soep eventueel met wat water als het te dik is of bind de soep als het te dun is. Houd er wel rekening mee dat de soep bij het afkoelen nog wat dikker wordt. Voeg de dobbelsteentjes knolselderij toe. Breng de soep eventueel met wat zout en de verse kruiden verder op smaak. Voeg voor het opdienen de zure room toe.