Lever Veneziana

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter voor de risotto in een grote braadpan. Voeg de uiringen toe en fruit deze op een zacht vuur tot ze zacht zijn, maar nog niet verkleurd. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer een minuut, tot hij er helder uitziet. Voeg de wijn, bouillon, saffraan en kruiden toe. Roer goed en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat het onder regelmatig roeren zachtjes doorkoken Tot al het vocht is verdampt. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak intussen de lever schoon, vlies en kraakbeen verwijderen. Doe de bloem in een zeef. Snijd de lever in reepjes en haal deze door de bloem in een zeef. Verhit de boter of margarine en 1 eetlepel olie in een grote braad- of koekenpan. Fruit de uien tot ze goudkleurig zijn en leg ze vervolgens op een bord. Voeg eventueel nog wat olie toe, zet het vuur hoger en doe de lever in de pan. Braad de lever 2 minuten onder voortdurend roeren. Doe de uien terug in de pan en voeg het citroensap en de peterselie toe. Bak het geheel nog eens 2 minuten, of tot de lever gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de lever met de risotto. Maak de risotto op smaak met kaas, zout en peper, zodra het vocht is verdampt. Schud de pan om de kaas te laten smelten.

Lever Veneziana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fegato alla Veneziana
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fegato Alla Veneziana
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zuppa Alla Veneziana
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Fegato E Cipolle
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwe salade van peulen en kippenlevers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebraden kerstkalkoen met rozemarijnciderjus
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef Caldereta
Bekijk recept