Kantonese Zoetzure Varkenshaas

2
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: - Vul de wok met een laagje olie zodat de varkenshaas erin kan frituren (ik doe meestal tot de varkens haas er voor 1/2 a 2/3 in gedompelt zit).
- frituur de varkenshaas ongeveer 4 minuten en schep het regelmatig om.
- Na 4 minuten haal de varkens haas uit de wok en laat het uitlekken in een zeef of vergiet (of stukje keuken papier) - Maak de wok schoon - doe opnieuw een klein laagje olie in de wok (niet zo veel deze keer, 1 a 2 EL arachide olie) - Wok de gember en knoflook een paar seconden in de olie en gooi er daarna de de parikas bij en wok dit 2 minuten mee.
- Gooi daarna het blikje met de stukjes ananas in de wok (het vocht uit het blikje moet er ook bij).
- wok het geheel nog een minuutje mee en schep het goed door elkaar - Doe er daarna de de rijstazijn de soja saus en suiker of ketjap manis erdoor en doe er nu ook zwarte peper of rawits doorheen. wok dit nog even mee.
- Eventueel kan je er ook de bami doorheen scheppen maar dit kan je ook los serveren.
- Wok op het laast de stukjes uitgelekte varkens haas nog even mee en schep alles goed door elkaar

Kantonese Zoetzure Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kantonese kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel uit het oosten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese kip met bimi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kantonese Eibloemsoep
10-20 min -
Bekijk recept