Dolme Bargeh/dolme Shereen (gevuld Druiveblad)

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de rijst 5 minuten in water. Kook de gele spliterwten, apart, 15 minuten in water. Giet ze af en doe ze samen met de andere ingredienten in een mengkom. Meng alles goed. Gebruik 1 eetlepel van het mengsel om de druivebladeren te vullen. Doe er niet teveel vulling in. Leg 1 of 2 druivebladeren op de bodem van de pan en leg er de gevulde druivebladeren in lagen op. Bedek de pakjes met een bord dat IN de pan past en dat ze dus neergedrukt kan houden. Giet er

2.4 dl water over. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 1/2 uur sudderen. Giet er zonodig nog

0.6 dl water bij. Na de kooktijd moet het water volledig zijn verdampt. Dien warm op als voorgerecht.

Dolme Bargeh/dolme Shereen (gevuld Druiveblad) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Dolme Bargeh/dolme Sabzi (gevuld Druiveblad)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sarma's
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Dolme Bargeh/dolme Sabzi (gevuld Druiveblad)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dolme Bademdjoer
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dolme Kadoo Halvoe (gevulde Sabbathpompoen)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dolme (gevulde Groenten)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept