Napolitaanse Paprika?s

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

 Fruit de ui en het knoflook zachtjes 3 a 4 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg tomaten toe en laat 15 min. in een open pan sudderen tot een dikke saus ontstaat. Maak op smaak met peper, zout en/of bouillonpoeder en een klein beetje suiker.  Blancheer de paprika?s 5 min. in kokend water, spoel ze met koud water af en laat ze afkoelen. Snijd de kapjes eraf en verwijder zaadjes en zaadlijsten.  Hak de rozijnen, olijven, eieren, oregano, peterselie en kappertjes grof, vermeng het met ongeveer 8 eetlepels olijfolie en het broodkruim en maak af met zout en peper (het mag aan de zoute kant zijn).  Zet de paprika?s in een ovenschaal en vul ze met het broodkruim. Schep daarop wat van de tomatensaus. Zet de kapjes er weer op. Schep de rest van de tomatensaus in de schaal en voeg ongeveer twee eetlepels water toe.  Bak de paprika?s 50-60 minuten op 180?C. Let op dat de tomatensaus niet aanbrandt in de schaal, voeg eventueel nog een klein beetje water toe. Kook de rijst.  Maak een bedje van rijst, leg daarop per persoon een paprika. Verwijder eventueel het kapje als het zwart is geworden in de oven. Giet de rest van de tomatensaus over de paprika?s en de rijst.

Napolitaanse Paprika?s is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Lasagne Napolitana met saucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met Napolitaanse groentesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept