Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe de groentebouillon, laurierblaadjes, in stukjes gesneden sinaasappelschil & saffraan in een pan & breng aan de kook. Kruid met cayennepeper. Schil de uien & hak ze fijn. Snij de paprika`s in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten & zaadjes & hak het vruchtvlees in stukken. Voeg de uien & paprika`s toe aan de bouillon & laat 5 minuten meekoken. Schil het knoflookteentje & hak het grof. Snij de tomaten doormidden & bestrooi de helften met de knoflook. Kruid met peper & zout. Doe de rijst & de erwtjes bij de bijna ingekookte bouillon & roer goed om. Schik de tomaten op de rijstschotel & laat 5 minuten inder deksel meegaren. Strooi de garnalen over het gerecht, overgiet met olijfolie & garneer met de gewassen basilicumblaadjes.
Exotische Paprikaschotel is een recept van Smulweb.nl