Kruid de drumsticks met zout - peper - en veel knoflookpoeder en bak deze gaar. in de paellapan een bodempje olijfolie bak hierin de gesneden paprika totdat deze licht verkleuren en neem ze dan uit de pan. bak in de overgebleven olie de ongepelde garnalen (pas op dit kan behoorlijk spatten)als deze verkleuren ook uit de pan nemen. voeg nog een scheutje olie toe en bak hierin de rijst tot deze een licht gele kleur aanneemt. voeg dan water aan de rijst toe - dit is ongeveer 1 beker water op een beker rijst- en roer even tot water - olie - rijst goed zijn vermengt. (de kunst is zoveel water toe te voegen dat de rijst aan het einde droog en gaar is, je kan altijd nog wat water toevoegen) voeg 1 theelepel safraanpoeder toe (kunjit (kurkuma)kan dit eventueel vervangen) vervolgens de grof gehakte peltomaten, de paprika, de ongepelde en gepelde garnalen, de mosselen, inktvisringen, doperwten in de pan, zodra het gerecht pruttult warmte bron laag zetten en af en toe het gerecht voorzichtig omscheppen (anders blijft er niets van de garnalen over) als de rijst gaar en droog is, is het gerecht klaar ((gerecht 10 minuten "later rusten",dit is vermoedelijk een spaanse smoes om een aperitiefje te nemen))