rooster in een klein koekenpannetje met iets olie de amandelen goudbruin(niet te hoog het vuur, anders verbranden ze) Voeg na 3 minuten de rozijnen er aan toe en laat dit op een zeer laag vuurtje even doorpruttelen. bak in een ruime koekenpan met iets olie de aardappelblokjes mooi bruin. (geen zout of andere kruiden er aan toevoegen) bak in een anti-aanbakpan met iets olie de gemarineerde kip, zorg alleen dat er geen marinade meegaat in de pan.het beste kan de kip met keukenpapier wat drooggedept worden. bak in een grote anti-aanbakpan met iets olie de uienblokjes goudgeel en voeg er dan de knoflook en gemberpoeder en gembersiroop aan toe en bak dit op een laag vuur kort mee. voeg er dan de groene peper en chiliepoeder aan toe samen met de koenjit, komijn, zout, en de tomatenblokjes. roer dit goed door en zet het vuur net onder kookstand,het moet lekker pruttelen. voeg na 5 minuten de yoghurt, mint, cademom en kaneel er aan toe en roer dit ook goed door het gerecht en zet het vuur direct iets lager, omdat anders de yoghurt kan gaan schiften. doe de gebakken kip bij het tomaat-uienmengsel plaats een deksel op de pan en laat het 30 minuten heel zachtjes pruttelen. meng nu ook de gebakken aardappeltjes en de gebakken rozijnen met amandelen door het gerecht. het gerecht mag niet te nat zijn, is dit wel het geval, hou dan de dekstel van de pan en laat het iets indampen. kook in een kleine pan met zout, kippenbouillon, kruidnagel en koenjit de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. doe als allerlaatst bij de kip(eigenlijk is het garnituur)de blaadjes verse basilicum erbij.