Breng in een grote steelpan 1 liter water aan de kook. Doe de rijst en citroenschil erin en laat alles 25 minuten op een matig vuur sudderen. Verwijder de stelen, het zaad en de zaadlijsten van de geschilde paprika′s. Halveer de paprika′s in de lengte. Bewaar 8 paprikahelften ter garnering. Snij de overige paprikahelften in stukjes en zet die weg. Verwarm de oven voor op 200 ?C (ovenstand 6). Verhit 1 eetlepel van de olie in een grote, zware koekenpan. Doe de ui erbij, en fruit die in ongeveer 5 minuten glazig. Voeg de rozijnen, wijn, bouillon en het citroensap toe. Breng het geheel aan de kook en doe de rijstr erbij. Roer er dan de peterselie, tijm, koriander en de gesneden paprika door. Doe het rijstmengsel in een vuurvaste schotel van 1 1/2 liter inhoud en leg de paprikahelften er bovenop. Zet de schotel 20 minuten in de oven. Bestrijk de paprika′s met de rest van de olie en dien onmiddelijk op.
Paprika'S Met Kruidenrijst is een recept van Smulweb.nl