Snij het vlees van de boutjes en verwijder de pezen. Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de kippenlevertjesca 3 minuten. Schep de levertjes uit de pan en snij ze in stukken. Bestrooi met zout en peper en zet ze apart.Verhit 1 el olie in dezelfde pan en bak hierin de spekreepjes ca 5 minuten. Voeg de knoflook, sjalot en provencaalse kruiden toe en bak dit 3 minuten mee. Schenk de port erbij. Pureer het vlees van de boutjrs samen met het kruidenportmengsel, de roomkaas en het ei in de keukenmachine of blender. Breng op smaak met zout en peper en schep de kippenlevertjes erdoor. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de schaal met katenspek, laat de plakken over de rand hangen en schep het mengsel in de schaal. Klop een paar keer tegen de vorm om eventuele luchtbellen te verwijderen. Vouw het spek terug over de vulling. Sluit de vorm goed af met een deksel of alufolie. Zet de vorm in de ovenschaal die voor driekwart gevuld is met kokend water. Bak de pate au bain-marie in ca 1 uur stevig en gaar in het midden van de oven. Haal de pate met vorm uit de ovenschaal. Dek de bovenkant af met een plankje dat precies in de vorm past en zet hier een zwaar gewicht op om de pate te verzwaren, zodat deze tijdens het afkoelen compact wordt. Laat de pate helemaal afkoelen en zet dan in de koelkast.