Week de gelatine ruim 5 minuten in koud water. Pel en snipper de uien. Schil de mango en snijd per persoon twee dunne plakken van de pit. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukken. Pureer de ui en mango samen in de keukenmachine. Verhit de olie en bak de uienpuree even aan. Roer de chilipoeder, Provencaalse kruiden en de sherry erdoor. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend op in de hete puree. Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door de uienpuree. Breng de mousse op smaak met zout en peper. Schep de mousse voor elk persoon in de timbaalvormpjes en laat de uientimbaaltjes in anderhalf uur opstijven. Was de lollo rosso en snijd de blaadjes in dunne reepjes. Klop de azijn, olijfolie en mosterd tot een sausje. Verdeel de reepjes sla over de bordjes en sprenkel de vinaigrette erover. Stort op elk bordje een uientimbaaltje en drapeer de plakjes kalkoenfilet en mango ernaast.
Uientimbaaltje Met Gerookte Kalkoenfilet is een recept van Smulweb.nl