Mosselpannetjes Met Walnotenpistou

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de mosselen in een koekenpan met antikleeflaag. Zeef het kookvocht in een steelpannetje en laat het op een hoog vuur inkoken tot ongeveer 6 dl stroperig vocht over is. Maak de walnotenpistou : doe de knoflook, walnoten en olijfolie in een blender en voeg de basilicum, peper en 3 eetlepels van het ingekookte mosselnat toe. Laat de blender 10 seconden draaien en proef dan. Voeg als de saus niet te zout is de rest van het vocht toe en laat de blender nog eens 10 seconden draaien. Giet de pistou over de mosselen en warm de saus op een laag vuurtje 1 minuut door, maar laat de saus niet aan de kook komen, anders worden de mosselen taai. Roer zacht om, zodat de mosselen geheel met de saus worden bedekt. Doe de mosselen met de saus over in de 4 steelpannetjes en dien op.

Mosselpannetjes Met Walnotenpistou is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mosselpannetjes met zalm van de BBQ
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpannetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen natuur
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept