De knoflook pellen en fijnmaken (met behulp van keukenmachine of vijzel) met zout, peper en Provencaalse kruiden. Tweederde van de peterselie vermengen met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap. De champignons schoonvegen met keukenpapier en de steeltjes op gelijke hoogte van de hoedjes afsnijden (steeltjes bewaren). - Het knoflookmengsel in een kom over de champignons schenken, goed door elkaar mengen en dit ? 30 minuten laten staan, regelmatig omscheppen. - De grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen de champignonsteeltjes fijnhakken en deze in een pannetje verhitten met de wijn en de rest van de olie en het citroensap. Op hoog vuur in ? 2 minuten iets laten inkoken. - De champignons op het rooster leggen en vlak onder de grill ? 6 minuten bakken, halverwege keren. De rest van de peterselie fijnknippen, de champignons op de borden leggen en de saus eromheen sprenkelen. De peterselie erover strooien en dit gerecht serveren met een baquette.