Verhit de olijfolie in een braadpan en leg er de scampi in, kruiden, geperste look, pezo, omwentelen en wanneer ze mooi gefruit zijn de scampi′s eruit halen en de pan blussen met cognac en de tomatenpuree toevoegen. Dit alles nog een beetje laten carameliseren. Pel de scampi′s en behoud de schalen voor verder gebruik. Leg het vlees apart op een bord en houd ze warm. Doe de room in een sauteuse of steelpannetje en voeg er de scampischalen alsook de tomatenbrei erbij. Laat dit enkele minuten inkoken op een zacht vuurtje, afsmaken en zeef de saus. Schik de scampi′s op individuele borden of kommetjes, overgiet ze met de saus. Verdeel er de in blokjes gesneden Fetakaas over en laat dit gratineren onder een salamander of grill. Versier de borden nog met wat gehakte peterselie. Seveer er stokbrood en boter bij samen met een lichte Bourgogne a la Chateauneuf du Pape. Elke en Pieter, nogmaals gefeliciteerd en aan iedereen, -misschien ooit-, tot ziens,
Moederdagrecept Scampi's Bartolomeus. is een recept van Smulweb.nl