Zeef de bloem in een kom. Verkruimel de gist in het midden van de bloem. Giet het lauwe water erbij, en meng tot alle bloem is opgenomen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe, en kneed het deeg tot een elastische massa. Dek het deeg af met plastic folie of een vochtige doek en laat het deeg 45 minuten op een warme plaats rijzen. Sla de lucht uit het gerezen deeg, kneed het weer even door, en laat weer 30 minuten rijzen. Sla de lucht uit het deeg, kneed door en rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap van
0.5 centimeter dik. Leg deze lap op een geoliede bakplaat. Fruit ondertussen de in dunne ringen gesneden uien 30 minuten in de rest van de olijfolie op zeer zacht vuur. Voeg de knoflook, zout, peper en gehakte kappertjes toe. Leg de afgespoelde ansjovisjes op de deegplak, verdeel het uienmengsel hieroverheen. Rol de rest van het deeg uit tot een plak van
0.5 centimeter dikte. Snij dit in smalle repen en verdeel deze kruislings over de uientaart. Doe er de olijven bovenop en smeer de bovenkant van het deeg in met een beetje olijfolie. Laat de taart nog 20 minuten rijzen op een warme plek. Bak de taart 25 minuten op 220 graden Celsius tot hij goudbruin is.
Provencaalse Uientaart is een recept van Smulweb.nl