Broccoli-souffle

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd kleine broccoliroosjes van de stronken en kook ze in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken. Hak de tomaatjes heel fijn. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas met de gedroogde Provencaalse kruiden door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Splits de eieren en roer de dooiers van het vuur af door de kaassaus. Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken omhoog blijven staan. Spatel het eiwit luchtig door de kaassaus. Leg de broccoli in een ingevette, wijde ovenschaal en schep de saus erover. Bak de broccoli-souffle in de oven in ca. 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Broccoli-souffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Souffle met kip en truffelbrie
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soufflé-omelet met appelen en peren
Nagerecht
Bekijk recept
soufflé met Gruyère
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige soufflé
45 min-
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept