Rundvleesstoofpot

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Olie en boter in braadpan verhitten en hierin de blokjes vlees rondom bruin bakken. vlees bestrooien met peper en zout en pittige paprikapoeder. vervolgens de spekblokjes en de gesneden ui toevoegen. dit op middelhoog vuur laten meebakken totdat spek knapperig wordt en de uien glazig (5-7 minuten). vuur laag zetten en dan toevoegen: bokbier, bouillonblokje, provencaalse kruiden, laurierblad, kruidenbuiltje en water totdat het vlees net onder staat. het geheel weer aan de kook brengen en weer laag zetten. plakken ontbijtkoek met mosterdzijde naar onderen op het vlees leggen. met deksel schuin op de pan ongeveer 2 uur laten sudderen. af en toe doorroeren en over de bodem van de pan schrapen. na 2 uur kruidenbuiltje verwijderen en goudrenet (in kleine plakjes) en pruimen toevoegen. nog 20 a 30 minuten met deksel op de pan laten meestoven.

Rundvleesstoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ierse Rundvleesstoofpot Met Guinness
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleesstoofpot
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse Rundvleesstoofpot Met Guinness
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleesstoofpot
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept