Snijd de courgettes overlangs in 1/2 cm dunne plakken, bestrooi deze plakken dun met zout en laat ze 1 uur in een vergiet uitlekken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen gaar, schud ze met een klontje boter om en bewaar ze afgedekt tot het gebruik. Snipper de ui en fruit die met de teentjes knoflook uit de pers in 2 eetlepels olie. Roer de tomaatstukjes met het vocht en de Provencaalse kruiden erbij en laat het wat inkoken. Snijd de gedroogde tomaten in heel dunne reepjes en voeg die met zout en peper uit de molen aan de tomatensaus toe. Verwarm de grill voor, dep de courgettes droog, kwast ze dun met de olie in, leg ze op bakpapier op de bakplaat en bak ze onder de grill aan beide kanten goudbruin (vet ze na het keren weer in). Vet een springvorm in van 24 cm en bekleed de bodem en de wand geheel met de courgetteplakken, steeds iets overlappend. Schep de pasta met de tomatensaus en de kaas om en vul de vorm hiermee. Verkruimel het brood, hak de noten fijn en strooi die met 2 eetlepels boterklontjes over de taart. Bak de taart 35 minuten middenin een vrij hete oven (200?C), laat hem afkoelen, snijd hem uit de rand los en keer hem op een schaal. Variatie: met aubergine in plaats van courgette. Vervang de Provencaalse kruiden en de gedroogde tomaten door 1 bakje verse pestosaus.
Macaroni-courgettetaart is een recept van Smulweb.nl