Schil de appels, snijd ze in parten en neem de klokhuisdelen weg. Snijd de parten in kleine stukjes. Leg ze in de mengkom van de foodprocessor waarin het sikkelmes is geplaatst. Sprenkel limoen of citroensap over de appels. Maak er snel een fijne puree van. Wrijf de puree eventueel nog door een fijne niet metalen zeef. Breng intussen 1 deciliter water aan de kook. Laat er, onder voortdurend roeren, de suiker in oplossen. Neem het pannetje met de suikersiroop van de warmtebron. Laat alles enkele minuten staan om iets af te koelen. Roer de appelpuree en de likeur door de suikersiroop. Doe alles over in de ijsmachine en laat deze zolang (zie ook de gebruiksaanwijzing van de machine) draaien tot een vrij gladde ijsmassa is verkregen. Presentatie Verdeel het sorbet ijs als bolletjes over wijde glazen (coupes). Strooi de fijngehakte oranjesnippers er over. Schik er eventueel munttopjes als garnering op.
Appel Sorbetijs A L?orange is een recept van Smulweb.nl