Maak de basissiroop: verwarm 5 dl water, samen met het vanillestokje, de citroenschil en de suiker tot de suiker gesmolten is. Haal er het vanillestokje en de citroenschil uit en laat de siroop afkoelen.Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Mix de aardbeien, samen met het citroensap, de kirsch en de suikersiroop.Laat ca 3 uur invriezen maar roer wel regelmatig om (om de 20 tot 30 minuten) tot de sorbet goed opgesteven is.Maak het garnituur: was de aardbeien en verwijder het kroontje.Strooi er de griessuiker over en voeg er het citroensap en de wodka aan toe. Meng dit alles goed onder elkaar.Snijd de aardbeien in de lengte in schijfjes.Schik de schijfjes op de borden en schep de sorbet in het midden.Werk af met een muntblaadje. Tip: U kunt natuurlijk ook de aardbeiensorbet zonder garnituur maken. Schep dan enkele mooie bolletjes in een fluteglas en garneer met een hele aardbei en een muntblaadje.
Aardbei Stroganoff Sorbet is een recept van Smulweb.nl