Sinaasappel-koffiesorbet

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pers de sinaasappels uit.Voor dit gerecht is ongeveer een kwart liter sapnodig. Zet een kwartliter zeer sterke koffie.Roer de suiker door dehete koffie en laat die afkoelen.Proef of de koffiezoet genoeg is. Roer de likeur door het sinaasappelsap.Snijd de plakken sinaasappel doormidden.Verwijder pitten. Maak in het hart van elk sinaasappelmaantje een sneetje.Deze sinaasappelplakjes worden als garnering Verdeel het sinaasappelsap over 4 hoge sorbetglazen. Schep in elk glas 2 bolletjes ijs. Schenk de koude koffie op het ijs. Vul het glas tot 5 centimeter onder de rand. Vul het glas tot circa 1 centimeter onder de rand met mineraalwater. Plaats op de rand van elk glas een plakje sinaasappel. Voorzie elk glas van een lepel met lange steel en een rietje.Serveer meteen.

Sinaasappel-koffiesorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koffiesorbet
30-60 min -
Bekijk recept
Koffiesorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Franse Koffiesorbet.
0-10 min -
Bekijk recept
Lauw Chocoladetaartje Met Kriekensorbet En Passieroom
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept