Pers de sinaasappels uit.Voor dit gerecht is ongeveer een kwart liter sapnodig. Zet een kwartliter zeer sterke koffie.Roer de suiker door dehete koffie en laat die afkoelen.Proef of de koffiezoet genoeg is. Roer de likeur door het sinaasappelsap.Snijd de plakken sinaasappel doormidden.Verwijder pitten. Maak in het hart van elk sinaasappelmaantje een sneetje.Deze sinaasappelplakjes worden als garnering Verdeel het sinaasappelsap over 4 hoge sorbetglazen. Schep in elk glas 2 bolletjes ijs. Schenk de koude koffie op het ijs. Vul het glas tot 5 centimeter onder de rand. Vul het glas tot circa 1 centimeter onder de rand met mineraalwater. Plaats op de rand van elk glas een plakje sinaasappel. Voorzie elk glas van een lepel met lange steel en een rietje.Serveer meteen.
Sinaasappel-koffiesorbet is een recept van Smulweb.nl