Schil de citroen en de sinaasappelen, pers de citroen uit en bewaar het citroensap. Doe de schillen, samen met de suiker en 2 dl water in een pan en breng het water aan de kook. Laat het geheel ongeveer 6 minuten doorkoken nadat de suiker is opgelost in het water. De nu verkregen siroop moet u enkele uren laten afkoelen, bijvoorbeeld in de koelkast. Meng de sinaasappelsap en het citroensap door de siroop. Laat het mengsel ongeveer 4 uur bevriezen. Met een mixer klopt u het ijs in ongeveer 1 minuut luchtig op. Het geheel dient nu nog 2 uur in de diepvries te staan. Klop de eiwitten stijf en voeg deze aan het mengsel toe. Klop het geheel in 1 minuut op en plaats het 4 uur in de koelkast totdat het helemaal bevroren is. Het ijs is nu gereed om op te dienen, daarbij dienen de mintblaadjes als garnering. Eventueel kunt u het ijs overgieten met een sinaasappellikeur.
Citrusvruchtsorbet (uit Israel) is een recept van Smulweb.nl