Aardbeien-sorbetijs

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een steelpan water met kristalsuiker aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken tot de suiker is opgelost. Laat de suikeroplossing afkoelen. Intussen de aardbeien voorzichtig wassen in koud water, uit laten lekken en de kroontjes verwijderen. Aardeien pureren met een staafmixer. De aardbeienpureren met het citroensap door het afgekoelden suikerwater roeren. In een ijsbakje doen en half laten bevriezen in de diepvries. In kom eiwit stijfkloppen met poedersuiker. Het eiwit luchtig door de half-bevroren ijsmassa scheppen. Nu opnieuw laten bevriezen totdat het ijs stevig is. Met een ijsblletjesschep (stevige lepel) het ijs op 4borden schreppen. Garneren mat plakjes aardbeien en een toefje slagroom

Aardbeien-sorbetijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Avocado met mango
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept