Meloensorbet Au Champagne

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een meloensorbet van 250 gr gezeefde zeer rijpe meloen. Voeg 1 eetlepel citroensap toe. Kook van 125 gr suiker en 1 1/2 dl water een suikerstroopje, laat dit iets afkoelen. Week 2 blaadjes witte gelatine 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en roer de gelatine door de suikerstroop totdat deze is opgelost. Roer de suikerstroop door de meloenmoes. Klop 2 eiwitten zo stijf mogelijk en meng deze er luchtig door. Schep het geheel in het ijslaatje van de koelkast en laat het bevriezen. Verdeel het ijs over 4 hoge glazen en vul deze bij met een scheut champagne of andere mousserende witte wijn

Meloensorbet Au Champagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

SINAASAPPELSORBET / GRAPEFRUITSORBET / MELOENSORBET MET VERS
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Meloensorbet
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Meloensorbet
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Meloenspoom (Meloensorbet Voor 8 Personen)
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept