Uien-cremesoep

4
10-20 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de uien en de knoflook. Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui- en knoflooksnippers glazig in ca. 5 minuten. Roer de bloem door de uien en laat de roux ca. 1 min. zachtjes pruttelen; roer af en toe. Voeg al roerende 1/3 deel van de bouillon toe en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is. Roer scheut voor scheut de rest van de bouillon en de garderoom erdoor. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes pruttelen; roer af en toe. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Strooi de bieslook erover.

Uien-cremesoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept