Pruimen-kaasbuideltjes

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de pruimen en ontpit ze. Verbrokkel de geitenkaas, hak de walnoten grof en roer ze door de kaas. Vorm van de kaas 8 balletjes en druk om elk balletje 2 pruimenhelften. Snijd de deegvellen in vieren en smelt de boter. Bestrijk het deeg met de boter en leg ze steeds per 4 verspringend op elkaar, zodat er een soort sterren ontstaan. Leg op het midden van het deeg een gevulde pruim en verdeel over elk een theelepel honing. Pak de deegpunten op, vouw het deeg om de pruimen en draai het losjes tot buideltjes. Zet de buideltjes op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Verdeel de rest van de honing in het midden van 4 bordjes en zet er 2 buideltjes op. Meteen serveren.

Pruimen-kaasbuideltjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

KAASBUIDELTJES
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept