Tegelijkertijd brengt U het water aan de kook en voegt U halverwege de bouillonblokken en de eetlepel mosterd toe. Als het water kookt, doet u de groenten erbij. Kook dit geheel op een laag vuur gedurende 5 à 6 minuten. Voeg de tijm ( een halve theelepel ) en het laurierblad toe. Pureer met de staafmixer na 2 minuten ( heel fijn malen ) en zeef het geheel in een nieuwe pan door een roerzeef (zonder staafmixer door de roerzeef kan ook, maar dan moet de selderij wel gaar zijn ). Vul een beker met 2-3 afgestreken theelepels sago en vul de beker verder met melk. Als de beker halfvol is even goed roeren, zodat een glad papje ontstaat. Voeg het geheel toe aan de soep en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren ( of gebruik de staafmixer ) tot het geheel goed glad is. De dikte bepaalt u door meer of minder sago te nemen. Maak het echter niet tè dik! Voeg dan de plakken kaas toe en roer tot de kaas geheel is opgenomen. Strooi op het bord een paar blaadjes verse tijm. Dien op met een geroosterde boterham erbij.
Mosterdsoep Met Selderij En Kaas is een recept van Smulweb.nl