Pompoensoep Uit Zuid-Afrika

6
30-60 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de pompoen, ui, gember en fond in een grote pan. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.Zeef de soep (bewaar het vocht) en pureer de groenten met wat vocht.Roer de boter en de bloem tot een papje.Doe dit alles met het vocht terug in de pan en roer 1-2 minuten boven halfhoog vuur tot de soep bindt. Voeg de room toe, en eventueel nog wat zout en peper.Schep de soep in warme kommen en garneer met room en wat gehakte verse kruiden.

Pompoensoep Uit Zuid-Afrika is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

West-Afrika: Olijvenpickle
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpot Met Groente Vlees En Aardappelen
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrika: VAN DER HUM
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Koude soep uit Afrika
0 min
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept