De pompoenen wassen en het bovenste derde deel erafsnijden. pitjes verwijderen. het vruchtvlees met een lepel eruithalen, ook uit het deksel en in grote stukken snijden. Pompoen en bovenkant bewaren. De ui pellen en heel fijn hakken. de boter in een pan verhitten en de stukjes ui hierin heel even stoven. De stukjes pompoen toevoegen en 2-3 min. verder stoven. Kippenbouillon erbijgieten enca. 10 min. laten koken. 150 ml slagroom toevogen , met zout, peper, suiker en nootmuskaat op smaak brengen en nog 5 min. laten koken. Dan met de staafmixer pureren. De geschaafde amandelen roosteren zonder boter. Rest van de slagroom stijfkloppen. de onderkant van de pompoen indien nodig een beetje recht snijden. De hete soep in de pompoenen vullen. Per pompoen de soep met 1 el slagroom en amandelen garneren.
Pompoensoep In De Schil is een recept van Smulweb.nl