Snijd de paddestoelen in dunne plakjes, maar scheur cantharellen door. Bak niet alle paddestoelen tegelijk, doe het in 2 of 3 porties. Verhit in een zeer hete pan 1 eetlepel olijfolie en doe er de paddestoelen en de tijm in. Bak ongeveer 1 minuut, hussel alles door elkaar en voeg de knoflook en een snuf zout toe. (Het is belangrijk om aan de paddestoelen tijdens het bakken wat toe te voegen.) Laat ze nog een paar minuten bakken en proef. Doe er, wanneer ze mooi gebakken zijn, wat peterselie, een heel klein snufje chilipoeder een een klein scheutje citroensap aan toe. Hussel en proef weer, ze moeten nu langzamerhand tamelijk perfect zijn. Hak de helft van de gebakken paddestoelen. Doe bij fase 2 van het basisrecept, na de eerste lepel bouillon, de gehakte paddestoelen erbij. Roer de rest erdoor in fase
3.
Risotto Met Paddestoelen, Knoflook, Tijm & Peterselie is een recept van Smulweb.nl