Snipper de ui en fruit deze in ruim roomboter. Voeg de risotto toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg de bouillon toe en laat de rijst zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Roer af en toe om. Snij de kipfilet in plakken en haal deze door de bloem. Bak de kipfilet 5 minuten in hete olijfolie. Draai het vuur lager en voeg klontjes roomboter toe. Bak nog 3 minuten. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat zachtjes sudderen tot bijna alle wijn verdampt is. Was de spinazie zorgvuldig. Verwarm de uitgeknepen knoflook even in olijfolie en voeg de spinazie beetje voor beetje toe. Als alle spinazie geslonken is even het overtollige vocht afgieten en de mosterd erdoor roeren. Schep de risotto midden op de borden. Leg daarop de plakjes kipfilet, schenk wat van het resterende braadvocht erover. Besprenkel met aceto balsamico en strooi er wat reepjes basilicum over.
Risotto Met Kip En Roergebakken Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)