In braadpan een lepel olijfolie verhitten. De rijst er doorroeren en de gesnipperde ui, even laten bakken, het nodige water bijgieten, een beetje peper, een half blokje kippebouillon en een mespuntje saffraan Rustig met het deksel op laten gaar worden, af en toe omroeren, vooral op het einde zodat het niet aanbrandt. In een diepe pot op hevig vuur de stukken kip laten kleuren (ik gebruik als vetstof een lepel olijfolie met een beetje margarine), blussen met een glas witte droge wijn. Vuur lager zetten en een klein doosje tomatenpuree door het vocht roeren. Bestrooien met peper en zout. Na een kwartiertje op zacht vuur de groenteblokjes bijvoegen en laten sudderen tot alles gaar is. Regelmatig chequen of er geen vocht bijmoet. 5 minuten voor het einde met wat fijn gesneden basilicum en een beetje tijm bestrooien. Als de stukken en de groenten verwijderd zijn de saus een beetje binden met wat magere room en klein lepeltje maizena (eventueel)
Kip Met Gebakken Rijst is een recept van Smulweb.nl