25 gr boter verhitten, ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend 5 min fruiten. Rijst erbij doen en even meefruiten. Bouillon en evt. snufje zout erbij doen, goed omscheppen en 20 min zachtjes koken tot de vloeistof geabsorbeerd is. Even uitdampen, hamblokjes en groen van bleekselderij erdoor scheppen en mengsel wat losmaken. Rest van de boter in steelpan smelten, bloem er goed doorroeren tot stevige klont. Dan melk beetje bij beetje erbij, elke keer goed mengen tot een gebonden saus ontstaat. 3/4 kaas erdoor smelten, zout (evt, bij wat zoutere kaas niet nodig), peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Rijstmengsel in beboterde ovenschaal doen, kaassaus erover schenken en bestrooien met rest van de geraspte kaas. 20 min bakken op 200 graden (wel voorverwarmde oven). Bij later opwarmen iets langere oventijd nemen.
Rijst Met Bleekselderij En Kaassaus Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl