Rijst Met Bleekselderij En Kaassaus Uit De Oven

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

25 gr boter verhitten, ui, knoflook en bleekselderij al omscheppend 5 min fruiten. Rijst erbij doen en even meefruiten. Bouillon en evt. snufje zout erbij doen, goed omscheppen en 20 min zachtjes koken tot de vloeistof geabsorbeerd is. Even uitdampen, hamblokjes en groen van bleekselderij erdoor scheppen en mengsel wat losmaken. Rest van de boter in steelpan smelten, bloem er goed doorroeren tot stevige klont. Dan melk beetje bij beetje erbij, elke keer goed mengen tot een gebonden saus ontstaat. 3/4 kaas erdoor smelten, zout (evt, bij wat zoutere kaas niet nodig), peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen. Rijstmengsel in beboterde ovenschaal doen, kaassaus erover schenken en bestrooien met rest van de geraspte kaas. 20 min bakken op 200 graden (wel voorverwarmde oven). Bij later opwarmen iets langere oventijd nemen.

Rijst Met Bleekselderij En Kaassaus Uit De Oven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept