Kook de rijst in water met zout en de saffraanpoeder gaar en droog. Snijd het vlees in reepjes van ca. 1 cm. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm. Maak de verse peultjes schoon of laat de diepvriespeultjes ontdooien. Verhit de boter en olie in een wok. Roer de bleekselderij door het vlees en roerbak alles ca. 5 minuten. Voeg de peultjes en rozijnen toe en roerbak nog ca. 5 minuten tot de groenten en het vlees gaar zijn. Giet intussen de mango af en vang het sap op. Schep de gekookte rijst en een scheutje mangosap door het groente-vleesmengsel en laat alles door en door heet worden. Roer het regelmatig door. Voeg naar smaak peper, zout en kaneel toe. Leg een krans van mangoschijfjes op de rijst en strooi de cashewnoten of zonnebloempitten erover.
Californische Rijstschotel is een recept van Smulweb.nl