Knoflook pellen en met zout, peper en Provencaalse kruiden in de vijzel (of keukenmachine) fijnstampen. Twee takjes peterselie fijnknippen en met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap erdoor mengen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Champignonsteeltjes op gelijke hoogte van de hoedjes afsnijden (steeltjes bewaren). Knoflookmengsel in een kom over de champignons schenken en goed door elkaar mengen. Champignons ca. 3o minuten laten staan, regelmatig omscheppen. - Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen champignonsteeltjes fijnhakken. In een pannetje champignonsteeltjes verhitten met de wijn en de rest van de olie en citroensap. Op hoog vuur in ca. 2 minuten iets laten inkoken. - Champignons op een rooster leggen en vlak onder de grill ca. 6 minuten bakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Champignons op twee borden leggen, saus eromheen sprenkelen. Peterselie erover strooien. Serveren met baguette.