De sjalot pellen, halveren en in halve ringen snijden van ? cm dikte. (Het wortelgedeelte van de sjalot niet mee snijden, want deze is een beetje bitter). De rode paprika halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes van 1 bij 1 cm snijden. Het teentje knoflook fijn hakken. De tomaten in vieren snijden, vruchvlees en zaadjes eruit halen en in blokjes snijden van 1 bij 1 cm. De courgette in de lengte halveren en vervolgens nog een keer halveren. Het zachte middengedeelte wegsnijden en in blokjes snijden van 1 bij 1 cm. De aubergine zonder de middenkern in blokjes van 1 bij1 cm snijden. De tijm en rozemarijn fijnhakken. De sjalot, paprika, tijm, rozemarijn en knoflook aanzetten in de olijfolie, zonder te kleuren. De aubergine toevoegen en het geheel op smaak brengen met zout en peper. Na een paar minuten de courgette toevoegen, enkele minuten doorroeren en als laatste de tomaten toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en nog 2 minuten door laten garen.
Provençaalse Sjalottenratatouille is een recept van Smulweb.nl