Pureer de gekookte aardappelen. Verwarm de olie in een koekenpan op matig vuur. Fruit de uien en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg dan een flinke hoeveelheid zout en peper toe en de Provencaalse kruiden en oregano. Laat het iets afkoelen. Meng dan de aardappelpuree met de champignons en het ei en de creme fraiche. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg wat vulling op een kant van het bladerdeegplakje en doe dan de andere helft van het plakje diagonaal over de vulling heen. Druk het dicht aan de randen, u heeft dan een driehoek. Leg de bureka?s op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Klop een ei los en bestrijk alle bureka?s ermee. U kunt ter versiering nog wat sesamzaadjes over de bureka?s heenstrooien. Bak ze lichtbruin in de oven op 200 graden, ongeveer een kwartier of twintig minuten.
Bureka Met Aardappelen En Champignons is een recept van Smulweb.nl