Kook de wortelen, de boontjes en de bloemkool apart in gezouten water en zorg ervoor dat ze een beetje krokant blijven. Laat goed uitlekken. Stoof de cantharellen 5 min. in de boter, doe er de peterselie bij en breng op smaak. Giet in een kom maar zorg ervoor dat het vocht niet meekomt, en laat afkoelen. Voeg er de groenten, het goed uitgeperste brood en de overige ingredienten aan toe en meng alles goed dooreen. Beboter een cakevorm van ongeveer 28 cm lang, bedek de bodem met perkamentpapier en beboter dat ook. Giet de massa in de vorm, zorg dat die goed vol is en strijk de bovenkant glad. Dek af met een blad aluminiumpapier, zet in een vuurvaste schotel met water (de vorm moet voor twee derde onder water staan) en zet 80 tot 90 min. in een voorverwarmde oven (180 ?C). Haal uit de oven, laat afkoelen, haal uit de vorm en zet een nacht in de koelkast. Geef er een koude tomatensaus bij die gemaakt is met verse tomaten. Opmerking: deze terrine kan ook in de vorm worden opgediend; doe er dan geen perkamentpapier in.