Franse Uiensoep

6
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de uien bruin in wat olijfolie, roer snel om en om, voeg daarna de prei toe, daarna de paprika gevolgd door de champignons. Haal de laurier en de kruidnagel uit de bouillon. Voeg nu het poulet toe aan de bouillon. Zet een deksel op de koekenpan en stoom het bruine ui-mengsel gedurende 20 minuten. Breng over in de soeppan en zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft. Laat de soep minimaal 3 uur trekken met een bijna gesloten deksel. Vanaf het tweede uur telkens 3 - 4 tenen knoflook uitpersen boven de soep. De knoflook brengt de soep op smaak, dus GEEN ZOUT toevoegen. Blijf de knoflook toevoegen totdat de soep pittig genoeg is (naar eigen smaak dus). NB de knoflook PROEF je niet maar krijg je later gasten, tja dan sta ik niet in voor de gevolgen :-)

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept